hell?

money..blog..hosting..

huh~..welcome back..😛 ..well, for the whole week, I’ve been experimenting php, mySQL and wordpress itself😛 and the result is FullWarez ..I’ve created the site to index my musics collection on multiply..I’ve hosted it there (multiply), but I received complaint from RIAA (recording industry association of america) and multiply itself regarding to the terms violation because of distributing unlicensed contents to the public..😛 ..and because of that, I have to close the music section from public or otherwise my account will be deleted..damn..as a revenge for multiply (just a stupid reason.. lol..), I ‘hacked’ their video upload section, which by some tricks, it can be used to store files too..😉 ..now, with Fullwarez to index my musics collection, the musics are downloadble again..besides musics, I’ve also added some softwares and tech news there..😛 ..it’s not only about my musics collection, but also an underground resource😉 ..check it out; Fullwarez.edu.ms (…edu.ms??..yeah!..stupid edu… lol.. :P)

**********
pagi tadi..ya..pagi tadi (17 jun; 7.30a.m) something yang orang sebut ‘Lucky‘ terjadi pada aku..apa sebab benda tu lucky @ nasib baik?…huh~..bak kata orang, tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu..memang aku pun tak tahu..it happenened all of a sudden..tanpa apa² yang dijangka..since last nite (16 jun), bila dah habis experimen php, mySQL, wordpress (macam kat entri atas tu), aku pun rasa² teruja😀 coz my first php+mySQL based website dah up and accessable..benda tu aku dah experimen lama, tapi atas sebab² tak faham ngan segala macam tutorial dari internet, BM ka..English ka..pasal php+mysql ni, web tu pun terpaksa tangguh²..and lastly aku pun naik fed up..but, bila I managed to figure it out last nite, seharian tu aku tak tidur and da whole thing yang siap really worth my effort..pastu, sampai pagi tadi, aku pun try ‘ushar’ kat tenet pasal web hosting..ya laa..dah semangat gila nih nak buat betul²..😉 ..then aku jumpa satu web hosting nih whsr yang ada provide hosting as low as RM 2.00 per month..ya..aku ulang lagi…RM 2.00 ..yang mana, kalau dicari kat kedai 2 ringgit pun takkan jumpa..tapi masalahnya website syarikat tu buruk nak mampos..memang sangat buruk..buruk tahap bapak keburukan..tu laa satu² nya website syarikat hosting yang paling buruk pernah aku tengok dalam sejarah hidup aku..tapi takpe, orang kata “don’t judge a book by it’s cover”..😛 ..maybe dengan design begitu, orang akan was-was nak join..tapi bagi aku, kalo dia nak tipu pun, tipu laa..setakat rugi RM 2.00, tak kisah pun..tapi aku trust yang dorang takkan bwat camtuh..😉 ..pasal disk space and mysql, they just provide 50mb with 500mb bandwith and unlimited mysql databases..lain function sama ngan every paid hosting kat dunia nih cam cPanel, email forwarding..bla..bla..gi cek sendiri..bagi aku, benda tu dah cukup coz aku just nak experimenting dengan lebih lanjut..takat nak letak weblog, 2mb pun cukup..so, aku pun mintak laa jasa baik emak aku untuk guna kad kredit dia for payment..tapi, malangnya kad kredit mak aku kena block (time nak tempah tiket online kat air asia..server air asia tu bangang..bahlol..bodoh..lembab cam setan..ada ka boleh hang time register..)..so, mak aku suruh laa mintak ngan ayah aku..nasib laa time tu ayah aku belum jalan lagi (pegi golfing..setiap sabtu.. :P)..then aku minta laa dari ayah aku..ya..berjaya..ayah aku bagi kad kredit dia..tapi masalahnya ayah aku nih tak trust online payment camnih (..terpengaruh ngan credit card theft..bla..bla..) –sebenarnya, online payment camnih bole dipercayai..tengok site yang jalankan transaction tu..make sure it’s secure with ur information encrypted..–then ayah aku pun tarik balik kad kredit dia, tapi..tapi…dia tanya whether boleh buat payment bank-in cam biasa..aku cakap boleh laa..tapi ngan company lain laa and the price pun lain gak..tak sama..then, the moment of ‘glory’ comes..”nah..ambil duit ni..nanti pegi bank..bayar dari bank ja..”..I got RM 200 sedangkan aku just mintak RM 2.00..😀 ..pertambahan 100 kali ganda dari nilai asal dengan anjakan dua titik perpuluhan..hahaha!..dengan happynya aku menerima duit itu dan cita² lepas yang tertangguh akhirnya bakal tercapai juga..setelah mengidam domain sendiri sejak kecil (time 13-17 tahun) impian tu akan terlaksana..hopefully sebelum U buka, projek aku akan siap fully..and to wordpress, GOOD BYE bakal aku ucapkan kerana aku dah menemui kawan baru, nucleus CMS yang lagi menarik dari wordpress..err…tapi mungkin aku akan guna wordpress jugak..or other blogging tools like b2evolution or CMS yang ada blog tools cam geeklog ..depends laa kat mana yang mampu menarik hati aku..😉 ..say hello to my new upcoming site! ..hehehe~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s