hell?

aku tak tahaNNNNN~~~

aku tak tahan~~….takpe..blakang cerita…semalam, 17/7, setelah lebih 3 minggu mengasingkan diri dari dunia luar, kecuali amerika (pasal aku tengok american idol)..akhirnya aku telah menjejakkan kaki ke bandaraya kk…aktiviti aku?..beli komik..sekali beli cam orang borong komik..huh~..pastuh aku pegi lepas gian kat tempat game..dah lama tangan tak tekan²…tu ja laa….at least, aku dah tengok keadaan dunia yang aku tinggalkan 3 minggu lepas..😛 ..

okeh..berbalik kepada topik..aku tak tahan~..napa pulak aku tak tahan?..apa yang tak tahan?..huh~..panjang ceritanya…takpe..aku pendekkan..hari nih, ke'bangang'an..ke'bodoh'an..ke'suwey'an..ke'itu'an…ke'ini'an..ke apakejadah ja laa..macam² lagi perkataan yang jahat²…oleh Sabah Electricity Sdn. Bhd..atau nama pendeknya SESB, menjadi punca aku naik minyak~..letrik satu hari nih tiada setat jam 9 pagi sampai 6 petang tadi..punya laa sakit hatiku…sejak minggu lepas lagi, kawasan aku nih asyik black out ja..kekadang 2-3 jam setat pukul 11 lebih gitu..kali nih dia buat hal sampai 6 petang..bodo..dari minggu lepas, sampai minggu nih..ada 2-3 hari ja yang full day ada letrik..yang lain tu, mesti ada black out..paling kejap pun 2 jam gitu..aku tatau apsal..nak cakap tak bayar bil, dah bayar…tah apa kejadahnya jadi camni..pastu tadi aku baca paper daily express, ada aduan² dari orang² sekitar kawasan aku ngan kat lintas sana..memang tak guna laa SESB nih..alasan dorang..ada pembaikan hapa tah…takkan pembaikan sampai seminggu lebih…setiap hari pulak tu..dah tu bila ada orang question whether nih adalah potongan elektrik berkala..dorang tak tau jawab plak..buduh..bangang..orang bayar bil laa..bukan orang dapat letrik free..buduh punya company..

hari nih jugak, mataku bengkak+merah² coz kena sakit mata..pagi² aku bangun, mata sebelah kiri merah..pastuh jam 12 tengah hari camtu pulak, mata kanan plak dah menunjukkan simptom² terkena jangkitan.. cibai punya virus..sekarang tak pepasal mataku dedua dah merah..pedih² plak tu..maghrib tadi, aku sepatutnya pegi masjid likas, ada kenduri arwah datuk aku..tapi memandangkan keadaan mataku yang tidak mengizinkan, terpaksa batalkan niat..sebab mata nih juga laa aku terpaksa batalkan niat nak bayar astro..nak tengok the da vinci code, senario:pemburu emas yamashita..tak ke suwey nasibku hari nih..dan hari nih jugak..aku tiada kerja kat rumah, hanya duduk, baring, jalan², cam orang tiada arah hidup..coz selain tiada letrik, air pun 2×5 ngan letrik..juga tiada..so aku hilang arah..tak tau nak buat apa..nak mandi, tiada air..nak main komputer, tiada letrik…nak pegi kk, mata bengkak..aGgHhHhHHh~~~…tensHen….tensHen…takpe..mungkin ini satu ujian tuhan terhadapku…aku hadapi dengan tabah…dan sekarang…aku sedang main komputer dengan mata yang asyik terkebil² kerana kepedihan…sakit mataku~…😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s