hell?

hari ahad

hari ahad..tapi macam hari-hari yang lain ja..tiada bezanya..bagi aku, setiap hari adalah hari ahad..😛 ..hari nih dah 3 minggu aku tak keluar rumah..asyik dok terperam ja dalam nih..remote astro rosak plak..malas nak tekan² manual..so, hari ni, aku hanya berdepan ngan komputer…petang tadi, kak ija ngan omel datang..dari tawau kot..aku pun tak tau laa..malas nak tanya..aku ni kalo dah jumpa ngan kazen² aku, mampuih..tak becakap laa aku..jadi pendiam terus..😀 ..buduh..buduh..biar laa..bukan aku kacau idop dorang pun..dan ari nih, aku tetiba jadi suri rumah..awal² pagi ja aku dah buka pintu pagar, sesuatu yang jarang aku buat ketika di rumah..selalunya adik aku yang buka..pastuh aku cuci pinggan, cuci mangkuk, cuci gelas, cuci sudu, cuci senduk, cuci itu, cuci ini..macam² aku cuci..nih selalu jugak aku buat..tapi nih awal² pagi..selalu aku buat malam..huh~..pagi ni jugak aku bagi makan kucing² aku..memang laa kucing² aku..takkan aku nak bagi makan kucing orang lain plak..tu bengong namanya..😉 ..tak penah aku bagi makan kucing² nih..kalo ada pun jarang² laa..coz aku tak minat nak bagi makan kucing..daripada aku bagi makan kucing, baik aku bagi makan diri aku sendiri..kenyang lagi..🙂 ..tu ja laa yang ajaibnya..tak bley cakap banyak²..kang orang cakap temberang plak..okeh..aku malas mau menulis..oh ya~..semalam aku jumpa balik buku yang aku cilok dari library sekolah menengah aku..aku cilok tahun 2002 kot..dulu² jadi librarian..tapi, eish~..jahat punya librarian..ada ka cilok buku..huh~..kisah lama..aku dah insaf nih..tak main cilok² daa skarang..buku tu cerita pasal UFO..The World's Most Amazing UFO Visits; Nigel Blundell, 1996; Great Britain..buku lama dah ni..time aku cilok dulu warnanya kuning² dah..cam kertas recycle tuh..skarang ada coklat² skit..dah nak reput kot..hahaha~..apapa pun, buku import nih..mahal tu dulu²..skarang dah jadi antik..kalo jual bule kaya nih..tapi malangnya ada cop PERPUSTAKAAN SEKOLAH…. .. cis~..tak bleY nak jual..simpan ja laa..buat koleksi peribadi..😛 ..k..nak blah..pegi KL, USA,..bla-bla…camana nak pegi?..pakai google world..guna google world nih, kita bley tengok satu dunia nih..pilih laa mana² region..gambar diambil oleh satelit nasa..quite clear laa jugak untuk gambar dari space, yang jaraknya lebih 200km tu..dlm 2 MegPix gitu..tapi gambar tu buka gambar on the spot..tapi gambar rakaman 2-3 tahun lepas..rosak laa satelit nasa kalo amik gambar on the spot..sorang nak pegi bangladesh, sorang nak pegi kalimantan, sorang lagi nak pegi hawaii..tu baru 3 orang..yang pakai benda nih bukan tu ja..berjuta² lemon lagi..meletup satelit tu terpusing² cari tempat..hahaha~..nak cuba?..download kat earth.google.com..aku download yang full version punya..macam biasa laa..pakai underground..nak yang full version?..pegi link PhazeDDL kat sbelah tu n search google earth..konfem ada…ikut ja arahannya tuk install..k..ciau dulu..

2 responses

  1. kau single lagi tak? aku berkenan la nak buat adik ipar.. kehkehkeh

    May 15, 2006 at 11:16 am

  2. sai

    😀 ..eyH~…susah² je…takpe²..sape laa saya nih..hidung tak mancung..pipi tersorong-sorong..takat ala² devid bekem ja, sapa laa nak..😀..nda pa.. nanti saya cari sendiri..😛

    May 15, 2006 at 4:11 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s