hell?

Finally… and Welcome…

isk….finally..aku dah start blogging… Wink..just for suka² coz i dunno what to do diz whole varsity's holiday…blogging..huh..kinda 'pelik' thing for me..i'm not into blogging…tapi tu dulu laa…nowadays aku tengok blogging nih cambest plak, so apa lagi…follow je laa..actually, dulu² aku dah ada blog..address:–lupa dah–…tapi time tu blogging ni masih tak feymes lagi..aku pun try² je laa..pastuh lama tak online, aku pun lupa dah add weblog tuh…so, aku biar je laa..

hurm…my profile…ada kat sbelah…
my interest..main tenet..test softwarez…download tu…download ni…easy to say, anything yang boleh dibuat pakai komputer and internet. currently, i'm berjinak² ngan database handling and tgh berangan²+usaha (angan² tanpa usaha=tak guna) nak buka portal..portal tuk apa?…masih difikirkan..sbenarnya aku dah lama berjinak² ngan databes nih….tapi masalahnya…tak jinak² jugak..naik jenuh aku..last² aku dump je…skarang nak start from da beginning..

blogging…first, terfikir nak beli domain sendiri and upload my own blogging database, tapi bila fikir² balik…tak jadi laa…nak beli domain kena ada duit and rajin bayar…pastuh kena manage database lagi…banyak kerja OoOo…so, aku cari je yang free blog hosting…nak pilih blog hosting nih pun satu hal…memula aku buka akaun kat blogspot, coz aku tengok ramai orang pakai blogspot..tapi bila aku dah register and post, macam ada yang 'kureng' laa plak..pastuh aku buka akaun kat blogdrive plak..pun sama gak…there's something yang aku rasa ada yang 'kureng'…then bila chatting ngan Kak Hana, she gave laa her blog address…ternampak laa 'wordpress'..memula aku fikir wordpress nih just provide template for blog coz aku ada try² ngan wordpress' blog (tapi nih yang ada database sendiri, utk di'upload' kat server..aku dapat dari cd)..tak terfikir plak yang wordpress pun support free blog hosting…so, apa lagi..aku pun terus laa pindah kat wordpress..why?..coz the 'x-factor ' yang tiada kat blog host yang lain ada kat sini..Wink

da thing yang i'll post here are mostly about da thing that i do…and whatever that i like to post..sensitive issue?..maybe ada and maybe gak tiada…depends on my mood time blogging..so, do always keep in view for my blog..maybe you can find something interesting in here Wink

well, till da next post…bye~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s